Har du sett unger som vandrer i flokk i gatene, og som har tatt seg inn i hagen din mens de stirrer på mobilskjermen og roper og jubler? Da har du trolig støtt på en gjeng som spiller Pokémon Go, som ble lansert tidlig på sommeren i 2016.

Spillet handler om at man skal fange virtuelle monstre som beveger seg rundt i terrenget – faktisk akkurat der du befinner deg. Og stedet du går på, vises på mobilskjermen din, slik at det ser ut som om monstrene faktisk vandrer rundt i gatene eller i hagen din – eller til og med inne i huset ditt.

Fange monstre og klatre i nivåtrinn

For å fange monstrene, kaster man en såkalt Pokéball på et monster som befinner seg der du er. Du må ha riktig kraft og timing i kastet for å klare det. Og jo flere og mer verdifulle monstre du fanger, jo høyere klatrer du på poengstigen.

Les mer på The Pokemon Companys nettstedPokemon Go-spiller

Du kan laste ned appen og begynne og spille, eller du kan begynne med å lese mer på utgiverens nettsted. Her kan du lære alt om spillet og hvordan du spiller. Og ikke bli overrasket om du støter på en gjeng mennesker i et parkområde eller et veikryss – for både voksne og barn og ungdom har latt seg fascinere – og beveger seg nå rundt i gatene med mobilen foran ansiktet for å fange Pokémons.

Spillet er nå lastet ned av mer enn 20 millioner brukere over hele verden. Noen ble begeistret med det samme, men sluttet å spille etter kort tid, mens andre lot seg bite av basillen og reiser rundt i distriktene for å fange monstre på fritiden. Selv stortingspolitikere i Norge har latt seg engasjere av spillet – til og med når det er behov for å koble ut litt i arbeidstiden …