SnapchatSnapchat er en sosial meldingstjeneste som brukes av barn, ungdom og voksne – altså av alle aldersgrupper som har noe de vil dele med andre. Ordet «snap» reflekterer akkurat hva appen faktisk gjør – den oppdaterer brukerne om hva man driver med «for øyeblikket» akkurat her og nå.

Alle meldinger som sendes – enten det er stillbilder eller korte videosnutter – kan ses av mottakeren i bare 10 sekunder. Deretter forsvinner beskjeden eller bildet fra mottakerens skjerm. Og derfor gjør det ikke så mye om du sender et bilde av dårlig kvalitet eller om du tar bildet i en litt rar vinkel. Mottakeren skal jo bare se det i noen sekunder allikevel.

Derfor egner Snapchat seg utrolig godt til å holde alle du kommuniserer med, oppdatert på hva du gjør – akkurat her og nå. Spiser du noe godt? Har du et hyggelig øyeblikk med en venninne, og vil fortelle andre i venneflokken hva dere gjør? Send en snap!

Aldersgrenser og brukertips

«Alle» bruker Snapchat-appen i dag. Men man må være 13 år for å bruke appen, ifølge retningslinjene. Det finnes også en utgave for mindre barn, men da kan de ikke legge til venner eller sende meldinger til andre. Bruken er da litt begrenset – men poenget er å beskytte barna mot uønsket chatting eller meldinger.

Som med alle digitale medier er det mulig å misbruke Snapchat til å sende ufine meldinger eller mobbing. Derfor oppfordres alle som opplever noe som ikke er greit, om å melde fra til en voksen eller ansvarlig person. Slik kan dere trolig være i forkant og gjøre noe med problemet før det utarter.

Snapchat har vist seg å være et av de mest populære alternativene for å holde hverandre oppdaterte på hva man gjør. Og jo mer du bruker appen, jo flere muligheter får du – blant annet filtre som kan legges på bildene dine.